Dramatik

   Ikväll var vi med om någon ganska otäckt. Jag, mamma och pappa inbjudna på grillkväll hos paret som har stallet där vi har våra hästar. En annan familj var också där. Det hela var väldigt trevligt. Från uteplatsen där vi satt kan man se några av hästhagarna. Väldigt mysig utsikt alltså.
  Plötsligt börjar hästarna springa som galna, speciellt den stora på runt 185 cm i mankhöjd. Vi ser att hästen har fastnat i sitt flugtäcke och att en del av täcket hänger bakom honom. Stackars hästen får panik. Han springer först igenom ett staket och drar då med sig flera meter lina som också släpar efter honom. Nu har han alltså dragit ner staketet som skiljer två av hagarna åt så hästarna i dessa två hagar blir helt vilda. Den stackars rädda stora hästen rusar rakt mot staketet ut mot vägen. Åh herregud, tänker vi. Hästen HOPPAR över staketet, med täcken och eltrådar på släp, och springer ner på en äng. Där lossnar äntligen det som slänger bakom honom men han märker nog inte ens det vid det här laget. Han springer vidare ut på asfaltsvägen, går omkull, far upp igen och springer vidare en ganska bra bit, spränger ytterligare en eltråd och irrar sig in bland några träd. Där får vi till slut tag på honom, tack och lov. 
   Hästen fick några skrapsår på bakbenen men verkar i övrigt ha klarat sig förhållandevis bra. Snacka om tur i oturen! Han lugnade även ner sig förvånandsvärt snabbt. Tur för så stor som han är så hade vi nog inte kunnat kontrollera honom om han hade stissat upp sig och börjar småstegra sig eller liknande. Nu gick det väldigt smärtfritt att leda hem honom, måste jag faktiskt säga. 
   Men händelsen fick oss att börja tänka. Bara en sån liten sak som att hästen fastnar med skon i täcket kan leda till något så dramatiskt. I det här fallet verkar det ha gått ganska bra men tänk vad som skulle kunnat hänt. Hästen hade kunant skada sig rejält. Och tänk om han inte hade hoppat över tråden ut från hagen utan dragit ner den med. Då hade vi plötsligt kunnat ha en hel flock hästar ute på vägen. Hästen hade också kunnat springa ut på landsvägen och bli påkörd av en bil. Jisses. Det är så mycket som kan hända när man håller på med hästar och man glömmer bort det mellan varven. Det är först när det verkligen händer något som man börjar tänka efter. Jag känner att jag nog kommer bli lie mer eftertänksam ett tag. Kan man undvika olyckor så ska man göra det. 
   Nej, usch vilken lång dag det blev. Först intensivt jobb mellan sex och fyra och sedan detta. Jag är helt färdig nu. Avslutar med en liten bild på katten Vince. Ingen sover så gott som en liten katt!
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

veterinartjejen.blogg.se

Om att vara ung kvinna och studera till veterinär.

RSS 2.0