Traktorhelg

I helgen var jag på Målilla Tractor Power Weekend tillsammans med pojkvännen och en vän till honom. En helg full av traktorer och motorer. Det var faktiskt betydligt roligare än det låter! Att det var superfint sommarväder gjorde också sitt.

Fullt ös med traktorpulling, traktorracing, traktorspeedway (vilket alltså inte är samma sak som racing), surhålskörning, spelning med bandet Drängarna (riktigt bra drag!) och en massa mer eller mindre coola traktorer att titta på. Konstigt nog tyckte jag att det var riktigt kul. Det hade jag aldrig tyckt för några år sedan. Saker och ting ändras, det kan en vara säker på. Här kommer lite bilder:

Traktorpullingtraktorer uppradade. 
 
Såhär kan det se ut när de kör pullingen, som går ut på att dra en vikt så långt som möjligt. Lägg märke till röken. 
 
Detta är också en traktor, tro det eller ej. Den här används också för traktorpulling men i klassen för modifierade traktorer. Själv tycker jag inte att det syns att det är en modifierad traktor. Det ser mer ut som en motor med hjul. 
 
Trösk-speedway. Helgens höjdpunkt enligt mig. 
 
Såhär lerig kan en bli efter surhålskörning. Det går ut på att köra ner i en grop med bara lera och se hur långt en kan köra innan traktorn kör fast. De flesta kom runt några meter bara. Kanske lite suddig bild men föraren har badbyxor på sig och är totalt lerindränkt. 
 
Gammal traktor med tillhörande gammal gubbe. Ganska gulligt tycker jag. 
 
En annan gammal traktor fast den här gången med både gubbe och hund. 
 
Dubbeltraktor. Två traktorer som byggts ihop. 
 
En annan gubbe visar upp sin maskin som han har byggt själv. Tveksamt vad den har för funktion. Eventuellt bara ögonsten. 
 
Hundra år gammal traktor som drivs med vedeldning. Har en tuta som låter som ett ånglok. Mycket stolta ägare som hade importerat den från USA och renoverat den totalt. 


Kommentarer
Maja

Hej! jag funderar på att börja plugga till veterinär och jag har lite frågor.
1. jag bor i Stockholm och skulle då plugga i Uppsala, eftersom du har skrivit att du bor en bit ifrån där du pluggar , hur tycker du att det påverkar dig? tror du att det skulle vara enklare att bo där i en studentlägenhet eller är det skönt att bo hemma? (jag skulle ha 1 timmes färdtid med pendeltåg till skolan).

2. hur ser en veckas schema ut? är du i skolan 8 timmar per dag eller kommer man bara in på föreläsningar? hur mycket tid spenderar man liksom i skolan eller pluggar man mest hemma?

3. hur många timmar känner du att du behöver plugga per dag för att vara i takt?

4. jag har själv 4 hundar och jag kan bli lite känslosam när hundarna skadar sig mm. (jag tror främst att det beror på att man är osäker och man inte vet vad man ska göra) men känner du att du har fått "tjockare hud" och blivit mer tålig sens du börjare plugga? (kanske att man reflekterar skador och sjukdomar på ett annat sätt när man har mer kunskap om det?)

Många frågor! men jag skulle jettegärna vilja få svar, eftersom du pluggar just nu :)

du får gärna mejla svar till : majaalskog@hotmail.se

Med vänlig hälsning Maja :)

Svar: Hej! Vad roligt med frågor :) Jag har svarat i ett inlägg här på bloggen.
My Persson

2015-07-28 @ 23:03:27


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

veterinartjejen.blogg.se

Om att vara ung kvinna och studera till veterinär.

RSS 2.0