Traktorhelg

I helgen var jag på Målilla Tractor Power Weekend tillsammans med pojkvännen och en vän till honom. En helg full av traktorer och motorer. Det var faktiskt betydligt roligare än det låter! Att det var superfint sommarväder gjorde också sitt.

Fullt ös med traktorpulling, traktorracing, traktorspeedway (vilket alltså inte är samma sak som racing), surhålskörning, spelning med bandet Drängarna (riktigt bra drag!) och en massa mer eller mindre coola traktorer att titta på. Konstigt nog tyckte jag att det var riktigt kul. Det hade jag aldrig tyckt för några år sedan. Saker och ting ändras, det kan en vara säker på. Här kommer lite bilder:

Traktorpullingtraktorer uppradade. 
 
Såhär kan det se ut när de kör pullingen, som går ut på att dra en vikt så långt som möjligt. Lägg märke till röken. 
 
Detta är också en traktor, tro det eller ej. Den här används också för traktorpulling men i klassen för modifierade traktorer. Själv tycker jag inte att det syns att det är en modifierad traktor. Det ser mer ut som en motor med hjul. 
 
Trösk-speedway. Helgens höjdpunkt enligt mig. 
 
Såhär lerig kan en bli efter surhålskörning. Det går ut på att köra ner i en grop med bara lera och se hur långt en kan köra innan traktorn kör fast. De flesta kom runt några meter bara. Kanske lite suddig bild men föraren har badbyxor på sig och är totalt lerindränkt. 
 
Gammal traktor med tillhörande gammal gubbe. Ganska gulligt tycker jag. 
 
En annan gammal traktor fast den här gången med både gubbe och hund. 
 
Dubbeltraktor. Två traktorer som byggts ihop. 
 
En annan gubbe visar upp sin maskin som han har byggt själv. Tveksamt vad den har för funktion. Eventuellt bara ögonsten. 
 
Hundra år gammal traktor som drivs med vedeldning. Har en tuta som låter som ett ånglok. Mycket stolta ägare som hade importerat den från USA och renoverat den totalt. 

veterinartjejen.blogg.se

Om att vara ung kvinna och studera till veterinär.

RSS 2.0